Ontdek de eigenschappen

  • Semi mat
  • Waterbasis
  • Buiten gevel
  • Gem. verbruik glad oppervlak 8-12 m2/l

De extra duurzame houtbeits voor buiten beschermt het hout tegen verwering en vertraagt ​​de invloed van zonlicht. De beschermende coating voorkomt dat UV-stralen en schadelijke weerselementen het hout binnendringen. De beste weer- en UV-bescherming bereik je door een getinte houtbeits te gebruiken. Valtti Plus Kesto biedt een halfmat, waterafstotend houtbeschermend oppervlak dat zijn kleur lang behoudt. De beits is licht filmvormend 

Geschikt voor houten geveldelen, Zweeds Rabat, geïmpregneerd en thermische gemodificeerd hout, logs (geen ronde massieve logs).

Verkrijgbaar in verschillende semi-transparante kleuren.

Voorbereiding: 
Reinig het oppervlak en maak dit vrij van vuil, stof en los materiaal met een ruwe- of schuurborstel. Verwijder los materiaal en hout dat grijs is geworden met een schraper en/of staalborstel. Reinig de oppervlakken met Finncleaner volgens de instructies. Prime kale houten oppervlakken en nieuwe oppervlakken in een zo vroeg mogelijk stadium van de constructie met Valtti Primer.  Als er een heldere, mogelijk glanzende film op het houtoppervlak achterblijft, maak dan het oppervlak ruw door het te schuren. Bescherm planten tegen spatten van de primer.

Schilderen:
Reserveer genoeg gekleurde Valtti Plus Kesto in een blik, voor één uniform oppervlak en om mogelijke kleurverschillen te voorkomen. Goed roeren voor gebruik en van tijd tot tijd tijdens gebruik. Breng Valtti Plus Kesto gelijkmatig en continu aan op de lengte van een log of een paar planken om overlappen te voorkomen. Het product droogt snel. Breng voldoende van het product aan om een gelijkmatige, dikke laag te vormen. Behandel de kopse kanten van het hout royaal. Breng twee lagen aan op nieuwe, gegronde oppervlakken en voor onderhoudsschilderen 1-2 lagen, afhankelijk van de conditie en eerdere behandeling van het oude oppervlak. De oppervlakken die eerder zijn behandeld met een dun, houtabsorberend product vereisen meestal twee behandelingen.

Voer zo nodig een onderhoudsbehandeling uit, wanneer de beits op het oppervlak begint te slijten. Het onderhoudsinterval wordt beïnvloed door de locatie van het object en door weersomstandigheden.

Onderhoud: Ga voorzichtig om met het geschilderde oppervlak omdat het product onder normale omstandigheden zijn definitieve hardheid en duurzaamheid bereikt in ongeveer vier weken. Als een oppervlak kort na de behandeling moet worden gereinigd, gebruik dan een zachte borstel of een vochtige doek. Vanaf een maand na het schilderen kan een vuil oppervlak worden gereinigd met Finncleaner (1:10 delen water). Reinig vlekken en zeer vuile oppervlakken met een sterkere Finncleaner-oplossing (1:1). Na het wassen afspoelen met water en laten drogen. 

Het te behandelen oppervlak moet droog zijn en het vochtgehalte van het hout minder dan 20%. De omgevingstemperatuur moet ten minste +5 °C zijn en de relatieve luchtvochtigheid tijdens de behandeling en het drogen lager dan 80%. De werkende eigenschappen zijn op hun best bij kalm, bewolkt, droog weer bij temperaturen van +10 tot 20°C.

Reinig gereedschap met water en zeep.

Valtti Plus Kesto

Vanaf  40,00

Extreem duurzame houtbeits met goede UV-bescherming. Vormt een halfmat, waterafstotend houtbeschermend oppervlak. Beschermt het hout tegen verwering en vertraagt de nadelige effecten van vocht en zonlicht.

Staat je kleurcode niet in de lijst? 
Typ deze dan zelf in het invulveld.

Gerealiseerde projecten

Hout dat straalt

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van vele anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter