Hoe behandel en onderhoud je een houten terras?

Fris je terras op met een nieuwe lik verf of olie.

Door de barre winterse omstandigheden kan de vlonder van je terras of pergola er versleten en verbleekt uitzien. Als er jaren voorbij zijn gegaan zonder het terras met de juiste zorg te onderhouden, kan het houten terras zelfs scheuren gaan vertonen en kunnen splinters niet worden vermeden. De juiste verzorging zorgt ervoor dat het terras klaar is voor gebruik tijdens de zonnige zomerdagen die voor de deur staan.

 

Laat je terras er fris uitzien met een nieuwe lik verf of olie.

Afhankelijk van de weersomstandigheden, de gebruiksintensiteit en of er een dak op zit of niet, kan het nodig zijn het terras jaarlijks of ten minste om het jaar met olie te behandelen. Regelmatig onderhoud van het terras zorgt ervoor dat het terras er duurzaam en fris uitziet.

Gekleurde olie zorgt ervoor dat het dek zich aanpast aan de omgeving. Wil je de boel een beetje opleuken? Je kunt altijd het totaalbeeld veranderen door de kleur aan te passen. Valtti Plus Wood Oil kan worden gekleurd in elke kleur uit de Semi-transparante kleurenkaart.

Het is goed om te onthouden dat de kleur en de conditie van het hout altijd van invloed zijn op het eindresultaat. Probeer de olie ook altijd even uit op een kleine onopvallende plek.