Dit Finnhouse staat op een geweldige locatie in de duinen van Bergen aan Zee! Een heel erg mooi houten huis, ontworpen door de Nijmeegse architect Virgil S. Etienne in opdracht van Finnhouse Houtbouw uit ‘s – Hertogenbosch.

Eind maart 2015 werd Finnpaints benaderd door de eigenaren van dit Finnhouse om eens te komen kijken naar de kwaliteit van het schilderwerk. De woning was 10 jaar geleden tijdens de bouw geschilderd en daarna was nooit meer iets aan gedaan. Op deze locatie aan de kust van Bergen aan Zee heeft het houtwerk toch een en ander te lijden. Op het eerste gezicht zat de houten woning nog redelijk in de verf. Tijdens de inspectie viel echter op dat het schilderwerk toch wel behoorlijk aangetast was, onder andere door de zilte lucht. Ook was er op de noordzijde (waar niet veel zon komt) een groene aanslag aanwezig. Afgesproken met de opdrachtgever dat Finnpaints eerst een offerte zou uitwerken, zodat deze Finnhouse woning weer voor jaren goed beschermd zou zijn.

Aan de slag

21 April jl. kreeg Finnpaints het vertrouwen van de eigenaren om dit houten huis grondig aan te pakken. Maandag 1 juni zijn de schilders van Finnpaints gestart met de werkzaamheden. Eerst werden de steigers opgebouwd aangezien dit huis midden in de duinen staat. De ondergrond is nogal redelijk onregelmatig. Dan over tot de orde van de dag; al het houtwerk werd zeer grondig gereinigd met hoge druk, water en Maalipesu (schoonmaakmiddel). Ook werd er plaatselijk geschuurd omdat er wat ‘weer’ in het hout zat. Hierna werd alles grondig afgespoeld met water. Het kale hout werd eenmaal behandeld met een primer (Valtti Base) en daarna werd alles tweemaal geschilderd met Vinha (Valtti Opaque). De buitenkozijnen werden geschilderd met Unica Akva.

De gebruikte kleuren zijn RAL 9010 voor de kozijnen, kolommen en boeilijsten. De logwanden en schijnlogs zijn geschilderd in de kleur TVT 607X. Nadat dit project klaar was met de eigenaren afgesproken een onderhoudscontract af te sluiten. Hierdoor blijft Finnpaints betrokken bij het onderhoud van deze nogmaals schitterende woning van Finnhouse.

Finnpaints.nl | Kleur TVT 607X | Dekkend | Tikkurila

Hulp nodig bij houtrenovatie, schilderen of onderhoud!
Neem contact op met Finnpaints om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.


terug naar overzicht

terug naar overzicht